Rigaresan 2005


Vi var åtta RSB-are som genomförde denna övning. Båtresan med M/S Baltic Kristina gick alldeles utmärkt. God mat och mycket trevlig samvaro. Förtöjning Riga kl 13 den 7 juni i regn, som emellertid snart upphörde. Incheckning på hotellet och därpå avåts en trevlig och välsmakande lunch med utmärkt servering (se bild). Rundvandring i staden - några besökte Ockupationsmuséet.

Under sena eftermiddagen togs vi emot på svenska ambassaden och fick alldeles utmärkta redogörelser för det politiska och militärpolitiska läget. Sedan spisade vi middag på Lido, vilket visade sig vara ett stort, nytt nöjescenter utanför staden. God mat, men ingen dans à la Lido i Paris....

Den 8 juni gjorde vi en alldeles utmärkt sight-seeingtur med en mycket professionell guide, som inte bara pekade ut sevärda byggnader utan också delade med sig av sina personliga livserfarenheter. Sen lunch och därpå besök på Handelshögskolan i Riga - en spännande upplevelse inte bara för de av oss som fått denna utbildning i Sverige.

Konserten på kvällen var en fantastisk upplevelse och vi ångrade att inte alla av oss deltog. Middag därpå - ingen höjdare med tanke på den något långsamma serveringen.

Den 9 juni var det mest fria aktiviter. Lars C cyklade till eller i vart fall cyklade i den vackra 'sjöstaden' Jurmala. Leif, Ulf och Jan R valde att göra en tur dit per taxi. En vacker stad med många vackra villor --- bl a presidentens. Så var det dags för lunch och viss sightseeing/inköp innan vi begav oss per buss till färjan.

Lugn färd åter med utmärkt à-la-carte middag vid eget runt bord!!! och planering för de kommande jubileumsfestligheterna.

Förtöjning Stockholm kl 12.00 den 10 juni efter ännu en en lyckad RSKB-resa. Nästa gång blir det ??????

Med sommarhälsningar
Jan