Londonresa 19 - 22 oktober 2000
Den 19 - 22 oktober genomförde 10 av kamraterna en studie- och nostalgitripp till London under kompetent reseledning av Jan Romson och lika kompetent värdskap på plats av Jan Ankarcrona.

Förutom ett besök på bensprattelmusikalen Chicago var programmet välfyllt med militärhistorik. RAF-museet i Hendon, Imperial War Museum, Cabinet War Rooms, kryssaren Belfast, Maritime Museum i Greenwich, världsomseglaren Gipsy Moth, teklippern Cutty Sark och Royal Observatory i Greenwich samt några självständiga uppdrag låter väl som en rejäl munsbit på fyra dagar.

Dessutom hann vi med en mycket trivsam kväll hemma hos Janne Ankarcrona, en gourmetmiddag på Bentley's samt ett antal pubbesök.

Ett synnerligt tack till Jan och Jan.

Nedan följer en bildexposé från övningarna.

(Denna sida kan ta en stund att ladda ner p g a alla bilderna. Ett tips: Ställ gärna in din webläsare så att den visar liten text.)

Genomgång och orientering
under ledning av Janne A.

På väg i tuben mot Hendon.
Vi upptäckte snabbt att Londons tunnelbana definitivt inte är handikappanpassad. Men - beslut och handling äro ett hos den moderne sjöofficeren - vi bildade snabbt bärarlag som geschwint transporterade Leffe i rullstolen uppför och nerför trappor och andra fysiska och psykiska hinder.

Samt taktiksnack i foajén inför nästa anfall.
Paus på hotellet.

På väg till Imperial War Museum (lång promenad) träffade vi på bekanta till Leffe. Döttrarna förgyllde gärna de äldre herrarna medan pappa fotograferade.

Icke under dubbelörnen men väl dubbellavettaget utanför Imperial War Museum. Insidan var inte mindre imponerande.

I Greenwich kunde gamla salta sjömän betrakta både små (Chichesters Gipsy Moth) och stora (Cutty Sark) oceanseglare.

Favoritpuben Sherlock Holmes besöktes ett antal gånger. Den låg på bekvämt avstånd (dvs nästan inget alls) från hotellet.

Och så tillbringade vi en trivsam kväll hemma hos Jan Ankarcrona.